ua en ru

МВС порушило справу щодо російського актора Пореченкова, - Аваков

МВС порушило справу щодо російського актора  Пореченкова, - Аваков
Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно російського актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України.

Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно російського актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Слідчим управлінням МВС порушено кримінальне провадження стосовно актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України. Михайло Пореченков, прибувши в Донецьк, у складі озброєної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділи українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України. Згідно кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років", - написав Аваков.

За його словами, сьогодні слідчі звернуться до суду. Аваков переконаний, що Пореченков буде оголошений в розшук.

"Неминуче буде підключення до розшуку та Інтерполу. Слідчі переконані, що при таких очевидних доказів злочину, рішенні суду - Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися по світу, поза Росії, не будучи заарештованим і экстрагированным в Україну", - додав Аваков.

Нагадаємо, 30 жовтня російський актор Михайло Пореченков прибув з візитом на Донбас. Як повідомив сам актор, він приїжджав на територію, контрольовану самопроголошеної "Донецької народною республікою", щоб переконатися в дотриманні перемир'я.

При цьому в донецькому аеропорту російський актор постріляв з кулемета бойовиків по позиціях сил АТО.