ua en ru

МВС України буде домагатися оголошення Кадирова в розшук Інтерполу, - нардеп

МВС України буде домагатися оголошення Кадирова в розшук Інтерполу, - нардеп

Міністерство внутрішніх справ України буде домагатися оголошення глави Чечні Рамзана Кадирова в розшук Інтерполу. Про це заявив радник глави МВС, народний депутат з "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112".

"У висловлюваннях Рамзана Кадирова є явний склад кримінального злочину - загроза державним діячам України. Насправді, думаю, пану Кадирову нічого сказати своєму народу і пану Путіну, оскільки фактично він показав, що Чечня беззахисна, незважаючи на величезні мільярди доларів, витрачених на оборону", - зазначив Геращенко.

Назвавши висловлювання Кадирова мильними бульбашками, Геращенко запевнив, що МВС України тим не менше перевірятиме і контролюватиме питання, щоб "він не спробував зі своїми найманцями реалізувати такі речі".

"У разі, якщо слідство буде вирішувати про те, щоб порушити кримінальну справу по Кадирову, будемо домагатися оголошення його в розшук Інтерполу, щоб він став невиїзним з Росії, відпочивав тільки в Сибіру за полярним колом і полював на білих ведмедів", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС почало перевірку погроз з боку глави Чечні Рамзана Кадирова.