ua en ru

МВС РФ спростовує повідомлення ЗМІ про арешт омонівців за крадіжку речей загиблих в катастрофі літака Президента Польщі.

МВС РФ офіційно спростовує поширену низкою ЗМІ інформацію про нібито затримання і арешт трьох співробітників ОМОН УВС по Смоленській області, підозрюваних в крадіжці особистих речей загиблих в авіакатастрофі літака Ту-154 Президента Польщі 10 квітня ц.р., передає РБК.
Як повідомили в прес-центрі МВС, ця інформація не відповідає дійсності, ніхто із співробітників смоленській міліції не затримувався в зв'язку з описуваними деякими ЗМІ діяннями. У міністерстві підкреслили, що співробітники смоленській міліції в числі перших прибули на місце трагедії і взяли найактивнішу участь у ліквідації наслідків катастрофи та забезпеченні охорони місця аварії.
Всього у цих заходах протягом декількох взяли участь близько 1 тис. співробітників органів внутрішніх справ.
8 травня ц.р. в посольстві Польщі в РФ в.о. Президента Республіки Польща Броніслав Комаровський за виконану роботу під час ліквідації наслідків авіакатастрофи і її розслідування нагородив чотирьох смоленських міліціонерів орденами за заслуги перед Польщею. "У зв'язку з цим висунуті на адресу смоленських міліціонерів звинувачення бачаться тим більше блюзнірськими і цинічними", - підкреслили в МВС РФ.