ua en ru

У МВС розповіли про можливі "схеми" незаконного збагачення Льовочкіна

У МВС розповіли про можливі "схеми" незаконного збагачення Льовочкіна Фото: Сергій Льовочкін (РБК-Україна)

У власності Льовочкіна акції, сума яких більш ніж у 7 тисяч разів перевищує його доходи

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про можливі "схеми" незаконного збагачення депутата Верховної Ради України Сергія Льовочкіна. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Під час розслідування встановлено, що Льовочкін С.В. та Фірташ Д.В., яким підконтрольне GDF Media Limited, у 2015 році здійснили перерахування ста мільйонів доларів США на користь ВАТ "Перший канал" (Російська Федерація) в якості оплати за удаваний правочин з придбання 29% акцій ПрАТ "Телеканал Інтер", - сказано у повідомленні.

Вказується, що у подальшому частину акцій "Інтеру" було виведено на зареєстровану на території Республіки Кіпр компанію Oskaro investments limited, 100 % акцій якої належить Льовочкіну. У відомстві наголошують, що нардеп у своїй декларації вказав, що він є власником акцій компанії Oskaro investments limited у загальній кількості 20000 акцій номінальною вартістю 130480 гривень, тобто на загальну суму 2609600000 гривень, що складає понад 100 млн доларів США.

"З 2010 по 2014 рік Льовочкін С.В. займав посаду глави Адміністрації президента України за часів Януковича В.Ф., а з 2014 року по теперішній час Льовочкін С.В. є народним депутатом України та також не займається будь-якою підприємницькою діяльністю. Офіційні доходи Льовочкіна С.В., як державного службовця, у період з 2014 по 2016 рік складають 334 046,82 грн. Тобто, на даний час Льовочкін… має у власності акції компанії на суму, що у понад сім тисяч разів перевищує його офіційно задекларовані доходи за останні три роки", - зазначають у відомстві.

altФото: інфографіка

У МВС зазначають, що під час розслідування отримано інформацію про те, що парламентар через підконтрольні йому офшорні компанії легалізував частину здобутих злочинним способом коштів шляхом придбання численних об’єктів нерухомості у різних країнах світу.

Крім того, розслідуються інші епізоди можливої протиправної діяльності посадових осіб медіа групи "Інтер".

Нагадаємо, у кінці вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила стосовно народного депутата Сергія Льовочкіна кримінальну справу за фактом можливого незаконного збагачення.