ua en ru

У МВС розповіли про хід будівництва "Стіни" на україно-російському кордоні

У МВС розповіли про хід будівництва "Стіни" на україно-російському кордоні Фото: Вадим Троян (avakov.com)

Державний проект "Стіна" реалізовано приблизно на 14%

Державний проект "Стіна" реалізовано приблизно на 14%. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, повідомляє прес-служба МВС.

Як зазначається, в рамках плану інженерного облаштування українсько-російського кордону вже обладнано 273,5 км протитранспортних ровів, майже 170 км рокадних доріг і більше 83 км металевого загороджувального паркану, розгорнуті комплекси відео контролю та сигналізації тощо.

"На кордоні з Росією тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інші інженерних споруд, які зводяться для охорони та оборони державного кордону на українсько-російській ділянці. Наразі проект реалізований близько на 14%, адже проводити роботи в повній мірі не дозволяє певний брак фінансування", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у 2015-2016 роках на заходи з облаштування кордону з РФ Державним бюджетом було виділено 600 млн гривень, у цьому році отримано 50 із запланованих 200 млн гривень.

"Наразі, як бачимо, тільки частина кордону облаштована. Ще необхідно облаштувати 2 тисячі кілометрів кордону з Росією. 409 кілометрів - це Луганська та Донецька області, де зараз проходить АТО, і як ця територія відійде до України, там поставимо такі конструкції. Частина кордону в Чернігівській області вже облаштована", - повідомив Троян.

Нагадаємо, станом на 31 січня 2017 року у рамках реалізації державного проекту "Стіна" вздовж українсько-російського кордону було побудовано 83,2 км загороджувального паркану.