ua en ru

У МВС розповіли, як нестимуть службу патрулі нацгвардійців

У МВС розповіли, як нестимуть службу патрулі нацгвардійців Ілюстративне фото (facebook.com/mvs.gov.ua)

У своїй діяльності НГУ керується виключно Конституцією України та законом про Нацгвардію

Міністерство внутрішніх справ запевняє, що самостійні патрулі Національної гвардії України не будуть використовувати для обмеження прав і свобод громадян. Про це повідомляє прес-служба МВС у своєму Facebook.

У міністерстві запевнили, що у своїй діяльності НГУ керується виключно Конституцією України та законом про Нацгвардію.

У МВС розповіли, як нестимуть службу патрулі нацгвардійців

"Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст та населених пунктів гвардійцями. Ви висловили побоювання, що вони матимуть необмежені повноваження та порушуватимуть ваші права... Гвардійці жодним чином не будуть використані для обмеження ваших прав і свобод!" - сказано у повідомленні.

"Керуючись статтею 12 пунктом 2 закону України про Національну гвардію, підкреслюємо, що самостійні патрулі гвардійців на вулицях ваших населених пунктів покликані забезпечувати охорону життя, прав, свобод і законних інтересів громадян та держави від злочинних та інших протиправних посягань", - запевнили в МВС.

Підкреслюється, що патрулі нацгвардійців будуть нести службу в особливо криміногенних районах міст та у місцях масових скупчень людей.

"У разі виникнення ситуації, яка може загрожувати вашому життю та здоров’ю, гвардійці обов’язково прийдуть вам на допомогу", - заявили у міністерстві.

Нагадаємо, з 1 серпня військовослужбовці Національної гвардії України почали виконувати завдання з охорони громадського порядку в складі самостійних піших патрулів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в серпні минулого року в Києві на патрулювання виїхала перша група поліцейських на мотоциклах.

Крім того, в березні 2017 року у Національній гвардії України створили гірничо-патрульну роту для патрулювання Карпат.