ua en ru

У Києві на патрулювання вийшла перша група поліцейських на мотоциклах

У Києві на патрулювання вийшла перша група поліцейських на мотоциклах Фото: патрульні на мотоциклах (twitter.com/patrolpoliceua)

Патрульні на мотоциклах першими прибуватимуть на місця ДТП

У Києві в четвер, 23 серпня, 16 патрульних поліцейських отримали сертифікати інструкторів після завершення двомісячного спеціалізованого курсу з водіння мотоциклів. Сьогодні ж вони виїхали на перше патрулювання на новому транспорті, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що сертифікати інструкторам вручили начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції Євгеній Жуков та посол Канади в Україні Роман Ващук.

За словами Євгенія Жукова, основною функцією нового підрозділу патрульних на мотоциклах стане прибуття до важкодоступних місць - тобто туди, куди довго не зможе проїхати автомобільний патруль. Переважно це буде швидкий приїзд патрульних на місце ДТП.

У Києві на патрулювання вийшла перша група поліцейських на мотоциклах
У Києві на патрулювання вийшла перша група поліцейських на мотоциклах

"Вони будуть "розвантажувати" дорогу, звільняти та організовувати проїзд іншого транспорту. Це маневрений транспорт, який першим прибуватиме на місце події", - розповів Жуков.

За словами Романа Ващука, українські делегації відвідували під час навчань Канаду, де звертали увагу на якість роботи поліцейських на мотоциклах Торонто та Оттави. Ці інструктори готували українських патрульних.

Як зазначили в МВС, згодом поліцейські наряди на мотоциклах самі стануть інструкторами для своїх колег. Крім того, аналогічні патрулі в майбутньому з’являться в Одесі, Харкові та Львові.

Нагадаємо, 19 серпня у Сумах сталася аварія за участю автомобіля патрульної поліції, в результаті ДТП постраждали 4 пішоходи. Відомо, що автомобіль AUDI А4 зіткнувся з автомобілем патрульної поліції, в результаті удару авто поліцейських відкинуло на тротуар, де стояли пішоходи.