ua en ru

У МВС попереджають про можливі атаки російських пранкерів

У МВС попереджають про можливі атаки російських пранкерів Фото: Зорян Шкіряк (УНІАН)

Для цієї спецоперації ФСБ залучає значні технічні та фінансові ресурси

Радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Зорян Шкіряк попередив про можливі атаки пранкерів з Російської Федерації (РФ) проти українських чиновників, нардепів, правоохоронців, суддів, журналістів та інших публічних осіб. Про це Шкіряк повідомив в Facebook.

"За наявними оперативними даними, найближчим часом спецслужби РФ готують масовану телефонну тролінг-атаку пранкерів на вищих державних посадових осіб України, народних депутатів (як від влади, так і від опозиції), представників керівництва правоохоронних органів, державних чиновників різного рівня, суддів і адвокатів фігурантів резонансних справ, відомих телеведучих, громадських діячів, медіа-експертів, журналістів та інших публічних осіб", - заявив Шкіряк

За його словами, провокатори можуть представлятися ким завгодно: від журналістів провідних українських ЗМІ до секретарів та вищих посадових осіб. Питання та пропозиції можуть бути різними, включаючи обговоренням реальних проблем сучасності.

Увага! Важливо! За наявними оперативними даними, найближчим часом, спецслужб РФ готують масовану телефону троллінг-ата...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 26 вересня 2017 р.

"Їхнє завдання - втягнути "об'єкт" в дискусію. Звичайно, при цьому буде зроблено запис розмови з можливістю подальшої компеляції і монтажу. Мета цієї запланованої ФСБ провокації - чергова спроба мас-медійної дискредитації влади, членів нардепів, активістів та т. п.", - додав радник глави МВС.

В МВС порекомендували не вступати в розмову з незнайомими людьми, перевіряти особу, яка телефонує, особливо якщо це якісь незнайомі і невідомі "журналісти". Шкіряк назвав це одним з елементів гібридної війни РФ проти України.

"Для цієї спецоперації ФСБ залучає значні технічні і фінансові ресурси і цілу "фабрику ботів" і підготовлених пранкерів. Вони діють дуже професійно і пройшли відповідну підготовку, включаючи імітацію голосів українських політичних діячів", - резюмував Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву російського пранкера Олексія Столярова ("Лексус"), що він близько години спілкувався зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером від імені секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.