ua en ru

У МВС пообіцяли звільнити миколаївських патрульних, що не впоралися з хуліганами

У МВС пообіцяли звільнити миколаївських патрульних, що не впоралися з хуліганами Фото: Антон Геращенко розповів, що загрожує миколаївським патрульним, що не впоралися з правопорушниками

Правопорушники, що влаштували бійку, нестимуть кримінальну відповідальність

Патрульні поліцейські, які не зуміли впоратися з правопорушниками під час вчорашнього інциденту в центрі Миколаєва, будуть звільнені. Про це заявив народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко в ефірі "112 Україна".

"Що стосується бездіяльності патрульних поліцейських, які не зупинили цих негідників, то щодо них буде прийняте рішення про їх звільнення. В українській поліції повинні бути ті люди, які служитимуть і захищатимуть. А не спостерігатимуть за хамством "мажорів", - повідомив депутат.


Він також розповів, що хулігани, які влаштували бійку, будуть нести кримінальну відповідальність.

"Після того, що сталося вчора в Миколаєві, зроблені організаційні висновки. Щодо двох п'яних "мажорів", які вчинили хуліганські дії, напали на таксиста, пошкодили його автомобіль, порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 (хуліганство). Вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і відшкодують повністю весь збиток, завданий іншим особам", - зазначив Геращенко.

Крім того, депутат додав, що рекомендував начальнику Департаменту патрульної поліції за всіма випадками образи на адресу поліцейських використовувати ст. 173 Адміністративного кодексу, яка передбачає до 15 діб позбавлення волі за публічну образу як поліцейських, так і інших громадян.

Зазначимо, в ніч на вівторок, 30 серпня, в Миколаєві п'яні правопорушники на позашляховику Mercedes побили таксиста і ображали перехожих.

При цьому патрульні поліцейські, які прибули на місце події, не стали затримувати хуліганів.

Нагадаємо, Антон Геращенко вважає, що інформаційна кампанія проти глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова пов'язана з реформами, які проведить відомство.