ua en ru

Інформаційна кампанія проти Авакова пов'язана з проведеними відомством реформами, - Геращенко

Інформаційна кампанія проти Авакова пов'язана з проведеними відомством реформами, - Геращенко

Інформаційна кампанія проти глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова пов'язана з проведеними відомством реформами. Про це заявив у коментарі українським ЗМІ народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Завжди, коли людина прагне щось робити і змінювати країну на краще, у неї багато ворогів. Як явних, так і таємних. Сьогоднішня інформаційна кампанія, яка розгорнулася проти Авакова, показує, що він як кістка в горлі для тих людей, які не хочуть розвитку України та проведення реформ", - заявив він, додавши, що ряд ЗМІ публікують матеріали, "підігріваючи увагу до персони Авакова".


Він також висловив упевненість в тому, що інформаційне поле України не є захищеним.

"Наш інформаційний простір не захищено. Державні діячі не можуть захистити свої права, стикаючись з наклепом. Тому в цьому випадку залишається сподіватися на розсудливість громадян України, які відчувають зміни в роботі МВС. Це стосується запуску нових паспортних програм, спрощення процедур міграційної служби, підвищення якості роботи прикордонників та патрульної поліції. При цьому є люди, які заявляють, що Аваков мало зробив. Тільки от проблема - а з чим порівняти? Велике бачиться здалеку. Багато реформ, розпочатих зараз, закінчаться через кілька років", - заявив нардеп.

За його словами, після вбивства затриманого поліцейськими в Кривому Озері Миколаївської області "кампанія з дискредитації поліції посилилася".

"Багато хто з числа тих, хто критикує Авакова знаходяться в Росії. Після трагедії в Кривому Озері можна було бачити, як особи, близькі до колишнього міністра МВС Олександра Захарченка, почали "топтатися" по поліції. Інформаційний простір України ангажовано Росією і російськими олігархічними угрупованнями, які мають свої інтереси. До речі, хто зареєстрував постанову про відставку Авакова? Це народний депутат Сергій Каплін - людина, що входить в оточення Захарченка", - заявив Геращенко.

Він також вважає, що БПП не підтримає постанову про відставку міністра.

"Шансів на те, що Верховна Рада проголосує за цю постанову, немає. У "Народного фронту" немає ніяких підстав її підтримувати. Голосування БПП за відставку Авакова буде означати розпад коаліції. Але це, швидше, мрії тих, хто сподівається занурити країну в хаос і повернути до влади проросійські сили. Тому такий сценарій розвитку подій я виключаю", - резюмував Геращенко.