ua en ru

МВС відкрило відомості про транспортні засоби та їх власників

МВС відкрило відомості про транспортні засоби та їх власників Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Таким чином, за номером автівки можна дізнатись, де/коли вона була зареєстрована та рік її виробництва

Міністерство внутрішніх справ (МВС) опубліковало відомості про транспортні засоби та їх власників, починаючи з 1 січня 2013 року. Про це повідомляє сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів Opendatabot.

Вказано, що таким чином за номером автівки можна дізнатись, де/коли вона була зареєстрована та рік її виробництва.

"Відкриті дані Міністерства внутрішніх справ значно спростять доступ до інформації про автівки та їх власників. Ця інформація і раніше була публічною, однак, щоб отримати її, необхідно було подати запит на сайті МВС та пройти ідентифікацію", - зазначає сервіс.

МВС відкрило відомості про транспортні засоби та їх власників

Підкреслюється, що тепер за номером автомобіля можна дізнатись характеристики авто; перевірити, коли машина була зареєстрована; побачити інші транспортні засоби власника та інші автівки, яким був присвоєний цей номер за останні п'ять років.

"Під час реєстрації авто до Реєстру записується VIN-номер - унікальний ідентифікатор автівки. Коли МВС додасть VIN-номери до набору даних, це дозволить відслідкувати всю історію автівки та перевірити її перед покупкою", - вказує ресурс.

Нагадаємо, в Україні за сім місяців 2018 року попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, виріс на 64%.

Як раніше писало РБК-Україна, муніципальні інспектори 27 вересня отримають повноваження складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи, а також евакуювати неправильно припарковані автомобілі.