ua en ru

МВС відкрило дві кримінальні справи щодо порушень прав громадян у Криму

МВС відкрило дві кримінальні справи щодо порушень прав громадян у Криму Фото: МВС

Одна із справ відкрита за фактом обшуків у координатора блокади півострова Ленура Іслямова та інших екс-співробітників кримськотатарського телеканалу ATR

Міністерство внутрішніх справ України порушило дві кримінальні справи через порушення прав громадян у Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"За наявною в Міністерстві внутрішніх справ України інформацією, сьогодні, 2 листопада, представники окупаційної так званої "влади Криму" незаконно проникли в житло батьків ініціатора акції "Блокада Криму" і генерального директора кримськотатарського каналу ATR Ленура Іслямова, а також у житло деяких колишніх працівників зазначеного каналу. Під загрозою застосування насильства ці особи незаконно провели ряд обшуків, чим порушили недоторканність житла громадян України на території Автономної Республіки Крим. Сьогодні, 2 листопада, за даними фактами слідчим відділом ГУМВС України в Автономній Республіці Крим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яку внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що так званий "прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська пообіцяла залучити до відповідальності всіх осіб, які причетні до блокади півострова.