ua en ru

МВС не виявила порушень з боку міліції при затриманні Музичко

Міністерство внутрішніх справ України не виявила порушень з боку міліції при затриманні Олександра Музичко.

Міністерство внутрішніх справ України не виявила порушень з боку міліції при затриманні Олександра Музичко (на фото). Про це йдеться у висновках службового розлісдування причин загибелі Музичко, повідомляє прес-служба МВС України.

"За результатами службового розслідування порушень службової дисципліни та інших нормативно-правових актів, які регламентують діяльність діяльність органів внутрішніх справ у діях працвників ГУБОЗ МВС України не встановлено", - зазначається у повідомленні

Ураховуючи це, комісія рекомендувала закінчити службове розслідування причин та обставин загибелі Музичка під час проведення спеціальної операції в місті Рівному та перевірки правомірності дій працівників міліції. Відомості, що стали підставою для проведення службового розслідування, вважати такими, що не підтвердилися в частині неправомірності дій працівників міліції.

Зазначимо, глава МВС Арсен Аваков вчора пообіцяв опублікувати повний звіт про внутрішнє розслідування щодо затримання Музичко. У той же час Аваков підкреслив, що в ході затримання Музичко міліція діяла правомірно.

Сьогодні МВС оприлюднило висновок про розслідування загибелі Музичко на своєму офіційному сайті.

Нагадаємо, Музичко на прізвисько "Сашко Білий" в ніч на 25 березня 2014 р. помер від вогнепального поранення при затриманні міліцією. Проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу.