ua en ru

МВС не порушувало кримінальні справи за атаки на сайти органів влади

Відповідальність за хакерські атаки на сайт МВС лежить у моральній площині, а не у кримінальній. Про це заявив начальник управління з боротьби з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов у відповідь на запитання, чи порушувало відомство справу за фактом хакерських атак, пов'язаних із припиненням роботи файлообмінника еx.ua. Про це повідомляє радіо "Свобода".

"На сьогоднішній день кримінальну справу не порушено, оскільки матеріальних збитків сайту не завдано. Більшої шкоди завдано громадянам України, які хотіли подивитися якісь новини на ньому. Тому я не драматизував би питання блокування нашого сайту - це просто питання моральної відповідальності тих людей, які це робили", - сказав Литвинов. При цьому він зазначив, що атаки на сайт МВС відбуваються практично щодня.

За словами Литвинова, він не має інформації і про порушення кримінальних справ за фактом атак на сайти Адміністрації Президента та Верховної Ради.

У січні міліція закрила найбільший український портал файлообміну ех.ua. Після закриття еx.ua користувачі інтернету на знак протесту масово атакували сайти МВС, Адміністрації Президента, Верховної Ради та низки інших держорганів. На початку лютого міліція відкликала вимогу про блокування порталу еx.ua.