ua en ru

МВС не виключає використання співробітником міліції 24 серпня балончика з вмістом вражаючої дії

Міністерство внутрішніх справ України не заперечує, що один із співробітників міліції, який брав участь у заходах з охорони порядку 24 серпня, скористався балончиком із вмістом вражаючої дії. Про це на прес-конференції повідомив начальник головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми перевіряємо факт, ми не говоримо, що цього не було... Проводиться перевірка особиста і найближчим часом, думаю (буде надана інформація)", - сказав Лазарєв.
Він припустив, що один із співробітників МВС під час погашення конфліктної ситуації в ході акції протесту міг використовувати засоби особистої гігієни чи будь-який парфумерний виріб, "але те, що це не газ вражаючої дії, це однозначно".
Крім того, чиновник повідомив, що при підготовці особового складу МВС до участі у заходах з дотримання правопорядку на вулицях столиці керівництву міліцейських підрозділів було дано доручення не використовувати спеціальні засоби захисту. "Особовому складу не роздавалися балончики з газом, гранати вражаючої дії", - сказав Лазарєв.