ua en ru

МВС призначило керівником міліції Одеської області Івана Катеринчука

Міністерство внутрішніх справ призначило керівником міліції Одеської області Івана Катеринчука.

Міністерство внутрішніх справ призначило керівником міліції Одеської області Івана Катеринчука (на фото). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович представив керівному складу ГУМВС України в Одеській області нового керівника міліції Одеської області генерал-майора міліції Івана Петровича Катеринчука", - йдеться в повідомленні.

МВС призначило керівником міліції Одеської області Івана Катеринчука

(Фото: ВЗГ ГУМВС України в Одеській області)

Катеринчук родом з Івано-Франківської області. В органах внутрішніх справ служив з 1983 по 2010 роки. За цей час обіймав різні, в тому числі керівні посади в Чернівецькій, Полтавській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях та Криму.

Крім того, заступник міністра МВС повідомив про звільнення з займаних посад двох заступників начальника головного управління МВС в Одеській області та призначення на їх місце виконуючих обов'язки.

Напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що міліція 2 травня в Одесі діяла потворно, можливо злочинно. "Все керівництво одеського главку звільнено від посад. Ведеться розслідування по їх діяльності. Жодного сором'язливого прикриття "честі мундира" не буде. Як не буде й огульного паплюження", - зазначив Аваков.

Міністр звернув увагу на три сумнівних факти, пов'язаних з подіями в Одесі.

По-перше, в день зіткнень, коли проукраїнська хода вболівальників зіткнулася з антимайданом, усіх керівників міліції прокурор зібрав на нараду "як правильно боротися із заворушеннями". Нарада тривала, за даними Авакова, при вимкнених телефонах, чотири (!) години: із 12:00 до 16:00. Хода вболівальників почалася о 15:00.

По-друге, більше 100 затриманих у ніч після заворушень і смертей міліція мала намір етапувати для суду і утримання під вартою в інший регіон негайно, щоб попередити можливі заворушення. Прокурор заборонив.

По-третє, 4 травня після того, як натовп сепаратистів заблокував міськуправління Одеси та увірвався у двір, прокурор прийняв рішення відпустити затриманих.

Нагадаємо, вчора за рішенням прокуратури Одеської області були звільнені 67 осіб, затриманих органами внутрішніх справ Одеської області за участь у масових заворушеннях 2 травня в Одесі. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.

Пізніше у прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що ГПУ передала МВС кримінальне провадження за фактом масових заворушень 2 травня 2014 р. в Одесі.