ua en ru

ГПУ передала МВС розслідування заворушень в Одесі

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала Міністерству внутрішніх справ кримінальне провадження за фактом масових заворушень 2 травня 2014 р. в Одесі.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала Міністерству внутрішніх справ кримінальне провадження за фактом масових заворушень 2 травня 2014 р. в Одесі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Для всебічного, об'єктивного та неупередженого розслідування мною прийнято рішення про передачу цього кримінального провадження центральному апарату МВС України, а саме до Головного слідчого управління. Процесуальне керівництво буде здійснюватися Генеральною прокуратурою України", - наголосив заступник генпрокурора України, член Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру Микола Банчук (на фото).

Також він акцентував увагу, що слідчими прокуратури Одеської області й надалі буде розслідуватися кримінальна справа за ч.2 ст.367 КК України за фактами неналежного виконання співробітниками органів внутрішніх справ своїх службових обов'язків, що призвело до тяжких наслідків.

Нагадаємо, раніше кримінальне провадження за фактами захоплення громадської будівлі, умисного пошкодження майна будівлі шляхом підпалу, масових заворушень, у результаті яких загинули люди, завдання громадянам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, що передбачено ст.341, ч.2 ст.194, ч.2 ст.294 та ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України розслідувало слідче управління ГУ МВС України в Одеській області.

Як повідомили сьогодні в одеській обласній міліції, за рішенням прокуратури Одеської області "на вимогу мітингувальників" були звільнені 67 осіб, затриманих органами внутрішніх справ Одеської області за участь у масових заворушеннях 2 травня в Одесі.