ua en ru

МВС і ТСК Ради домовилися оприлюднити звіт з розслідування загибелі Музичко

Міністерство внутрішніх справ України і тимчасова слідча комісія (ТСК) з розслідування обставин загибелі координатора руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичко (на прізвисько Сашко Білий) домовилися оприлюднити звіт з розслідування загибелі Музичко.

Міністерство внутрішніх справ України і тимчасова слідча комісія (ТСК) з розслідування обставин загибелі координатора руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичко (на прізвисько Сашко Білий) домовилися оприлюднити звіт з розслідування загибелі Музичко. Доручення оприлюднити звіт дав за підсумками засідання ТСК її голова, позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович заявив на засіданні, що в опублікованому звіті не будуть вказані прізвища міліціонерів, які проводили затримання Музичко.

"Враховуючи, що в матеріалах є прізвища представників МВС, які ми не можемо розголошувати, то для всіх інших буде оприлюднена інформація і матеріали без цих прізвищ", - зазначив він.

За його словами, МВС закінчило службове розслідування щодо дій співробітників правоохоронних органів, що призвели до загибелі Музичко і всі матеріали ми надали ТСК.

Дерев'янко дав доручення забезпечити оприлюднення звіту службового розслідування "без вказівки конкретних прізвищ співробітників МВС".

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" у Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько "Сашко Білий" отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією. Проти Музичко було порушено справи за хуліганства і загрозам насильством щодо працівника правоохоронного органу.

У МВС була створена спецкомісія щодо з'ясування обставин смерті Музичко. МВС стверджує, що Музичко сам себе смертельно поранив.

31 березня ТСК прийняла рішення відсторонити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від виконання службових обов'язків на час роботи комісії. На думку членів комісії, Аваков може перешкоджати об'єктивному розслідуванню загибелі Музичко.

У свою чергу, МВС не виявило порушень з боку міліції при затриманні Олександра Музичка.