ua en ru

МВС та ОБСЄ презентували спільний проект щодо взаємодії правоохоронців з працівниками ЗМІ

Представники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) та Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) презентували спільний проект "Подальше сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Якщо проекти минулого року були направлені на працівників підрозділу зв'язків з громадськістю МВС України, то наступні будуть направлені на навчання керівників слідчих підрозділів. Останні гучні події у Києві, у Врадіївці показують, що необхідність своєчасного, повного інформування громадськості через ЗМІ набуває дедалі більшої актуальності", - наголосив заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков під час 16-го засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в межах програми "Відкрита розмова".

Як розповів під час засідання менеджер проектів напряму "Демократизація та належне урядування" координатора проектів ОБСЄ в Україні Тигран Карапетян, проект передбачає обмін досвідом роботи журналістів та правоохоронців під час масових громадсько-політичних акцій з точки зору безпеки працівників медіа.

У рамках проекту заплановано 16 одноденних тренінгів, в яких візьмуть участь близько 240 правоохоронців. Навчання проводитимуть вітчизняні та закордонні фахівці.