ua en ru

Міноборони і МЗС вимагають міжнародного засудження дій бойовиків, що порушують перемир'я в зоні АТО

Міністерство оборони України та Міністерство закордонних справ вимагають міжнародного засудження дій бойовиків, що порушують перемир'я в зоні антитерористичної операції в східних областях країни.

Міністерство оборони України та Міністерство закордонних справ вимагають міжнародного засудження дій бойовиків, що порушують перемир'я в зоні антитерористичної операції в східних областях країни. Про це йдеться в спільній заяві відомств.

"У відповідь на ініціативи, здатні відновити мир, бойовики і терористи продовжили збройні атаки, зухвало порушуючи умови перемир'я. ... Бандитські напади терористів, спрямовані на ескалацію положення, що вимагають негайного і рішучого міжнародного засудження. Україна звертається до всіх іноземним партнерам з закликом підтримати послідовні зусилля нашої держави для відновлення миру і безумовної реалізації положень Женевського заяви від 17 квітня ц.р. усіма його сторонами", - йдеться в заяві.

Також підкреслюється, що Україна очікує від Росії реальної та дієвої підтримки мирного плану Президента України.

Крім того, у відомствах очікують, що РФ застосує свій вплив на бойовиків для негайного припинення вогню та складання ними зброї.

Нагадаємо, сьогодні в інфоцентрі РНБО заявили про те, що бойовики створюють нові бази дислокації і опорні пункти в Донецькій і Луганській областях.

Як заявив у своєму зверненні Президент Петро Порошенко, Збройні сили України встановили режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 20 червня глава держави віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.