ua en ru

Армія встановила режим оборони майже по всій лінії держкордону з РФ на Донбасі, - Порошенко

Збройні сили України встановили режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Донецькій і Луганській областях.

Збройні сили України встановили режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка (на фото).

"Збройні сили завершили масштабну військову операцію в новітній історії країни. Армія взяла під вогневий контроль і встановила режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Луганській і Донецькій областях. Сили Антитерористичної операції звільнили від терористів велику кількість населених пунктів, взяли екстремістські угруповання в щільне кільце", - розповів Порошенко.

Він зазначив, що зараз Україна шляхом неймовірних зусиль відновлює боєздатність армії.

"У нас достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішальний удар по незаконних збройних формуваннях. Але, з іншого боку, ми тверезо оцінюємо ймовірну кількість жертв і серед українських військових, і серед мирного населення Донбасу. А воно зараз фактично знаходиться в заручниках у бойовиків. Саме тому я запропонував мирний план. Ми готові до відновлення територіальної цілісності всіма способами, але пріоритет зараз віддаємо мирним засобам", - наголосив Порошенко.

Зазначимо, що найближчими днями Президент запропонує Верховній Раді прийняти закон про непритягнення до кримінальної відповідальності тих бойовиків, які не вбивали мирних жителів і українських силовиків.

Як заявив вчора Порошенко, у разі недотримання умов мирного плану Збройні сили України діятимуть адекватно ситуації.

Нагадаємо, 20 червня Президент віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.