ua en ru

МВС Єгипту: Вибух християнської церкви в Олександрії організувала "Армія Ісламу"

За даними міністерства внутрішніх справ Єгипту, вибух християнської церкви в Олександрії був проведений угрупуванням "Армія Ісламу", пов'язаної з міжнародною терористичною мережею "Аль-Кайєда". Нагадаємо, сам теракт стався в новорічну ніч, тоді в результаті вибуху перед церквою загинули 23 людини. Той теракт спровокував зіткнення єгипетських християн (коптів) з мусульманами і поліцією, передає РБК.
Самі представники "Армії ісламу" стверджують, що непричетні до теракту, відзначивши що "вітають тих, хто вчинив його". Міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі зазначив, що влада країни "має у своєму розпорядженні переконливі докази" того, що за злочином стоїть саме "Армія ісламу".
Він додав, що головним підозрюваним є 26-річний житель Олександрії Ахмед Лотфіль Ібрагім - єгиптянин, що переїхав в Сектор Газа в 2008 р. і завербований "Армією Ісламу". Відомо, що А.Ібрагім має вищу освіту. За підозрою в причетності до теракту затримано п'ятеро громадян Єгипту.
"Армія Ісламу" - невелике ісламістське угруповання, пов'язане з "Аль-Кайєдою", штаб-квартира якої розташована в Секторі Газа. До 2005 р. вона була також пов'язана з рухом "Хамас", проте потім контакти двох угруповань між собою припинилися.