ua en ru

МВС Єгипту перейшло на надзвичайний режим роботи через заворушення в Каїрі

Після штурму демонстрантами будівлі ізраїльського посольства в Каїрі міністерство внутрішніх справ Єгипту перейшло на надзвичайний режим роботи, передає BBC.

Скасовано всі відпустки для співробітників. Прем'єр-міністр Єгипту проведе екстрену нараду у зв'язку з ситуацією в столиці.

Раніше в Каїрі демонстранти увірвалися в будівлю, в якій розташовано посольство Ізраїлю; протестуючі викидали з вікон будівлі документи.

Відносини між двома країнами загострилися після того, як в серпні п'ять єгипетських прикордонників були вбиті під час перестрілки між ізраїльськими військовими і палестинськими бойовиками на Синайському півострові.

Єгипет звинуватив Ізраїль у вбивстві своїх громадян і зажадав розслідування. Ізраїль у відповідь заявив, що його військові до вбивств єгиптян непричетні.

Зазначимо, вчора в одному з будинків МВС в центрі єгипетської столиці сталася пожежа. Раніше біля будівлі МВС пройшла демонстрація протесту. Її учасники знищили герб на воротах міністерства, а також написали на стіні гасла, спрямовані проти відомства. Співробітники поліції не перешкоджали демонстрантам, щоб не спровокувати зіткнення.