ua en ru

МВС Британії відмовилося допомагати Росії по справі Скрипалів

МВС Британії відмовилося допомагати Росії по справі Скрипалів Фото: МВС Британії (gov.uk)

МВС Британії відмовив Генеральній прокуратурі РФ у наданні правової допомоги у розслідуванні

Міністерство внутрішніх справ Великобританії відмовило російській Генеральній прокуратурі у наданні правової допомоги у розслідуванні порушеної в Росії кримінальної справи про замах на колишнього російського агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлію. Про це йдеться в повідомленні посольства Росії в Лондоні.

Повідомляється, що в якості обгрунтування відмови британська сторона посилається на пункт Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, який свідчить, що "у допомозі може бути відмовлено, якщо запитувана сторона вважає, що виконання запиту може завдати шкоди суверенітету, безпеці, громадському порядку або іншим суттєво важливим інтересам"

Нагадаємо, раніше в розслідуванні Bellingcat було встановлено особу "Руслана Боширова", одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів. Як відзначає видання, в пошуку допоміг сайт військового училища, що опублікував список своїх випускників, які стали "Героями Росії". Серед них був Анатолій Чепіга. Виписка з системи "Російський паспорт" 2014 року підтвердила цю гіпотезу.

Раніше у Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні Скрипалів в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові з метою вбивства з використанням речовини "Новичок". Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву. Також у Британії заявили, що підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.