ua en ru

Муженко: Іловайськ в серпні 2014 не мав стратегічного значення

Муженко: Іловайськ в серпні 2014 не мав стратегічного значення Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

Начальник Генштабу розповів подробиці Іловайської операції

У серпні 2014 року частково підконтрольний проросійських бойовиків Іловайськ Донецької області вже не мав стратегічного значення. Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв'ю в рамках документального фільму про Іловайські бої.

За словами Муженка, Іловайськ становив певний інтерес в липні 2014 як велика вузлова залізнична станція. Контроль над містом розглядався як один з тактичних епізодів.

"Операція мала широкий розмах, понад 400 км по фронту.... Якогось стратегічного значення він для нас не мав, особливо вже в серпні, коли ми контролювали Кутейникове. А Кутейникове надало нам можливість перерізати як раз залізничне сполучення з Росією - залізничну гілку, яка йде через Амвросіївка - Кутейникове на Іловайськ, а потім на Макіївку та Донецьк. Тобто нам не було такої необхідності ставити Іловайськ, як якийсь стратегічний центр, який необхідно було взяти", - зазначив Муженко.

Муженко: Іловайськ в серпні 2014 не мав стратегічного значення

З дозволу керівництва знімальної групи, яка працює над створенням документального фільму про Іловайські бої 2014-го...

Опубліковано Віктором Муженком Понеділок, 27 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше в ООН закликали розслідувати факти порушення прав людини в Іловайську в 2014.

Відзначимо, за даними українського слідства, при розстрілі армією РФ української колони при виході з так званого Іловайського котла загинуло 366 військових, ще понад 400 отримали поранення і близько 300 потрапили в полон.