ua en ru

Слідство назвало втрати українських військових при виході з Іловайського котла

Слідство назвало втрати українських військових при виході з Іловайського котла Фото: українські військові (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

В ході Іловайської трагедії при розстрілі української колони загинули 366 військових

У ході розслідування Іловайської трагедії слідство встановило, що при розстрілі армією РФ української колони при виході з так званого Іловайського котла загинули 366 військових, ще понад 400 отримали поранення і близько 300 потрапили в полон. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

За даними слідства, 29 серпня 2014 за безпосереднім наказом командування Генерального штабу Збройних сил Росії противник в упор розстріляв з важкого озброєння колони українських військових, що разом з трьома полоненими російськими десантниками виходили з Іловайського котла.

"При зазначених обставинах скоєно віроломне вбивство 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в ході Іловайської трагедії Збройні сили України понесли втрати озброєння та військової техніки на суму майже 300 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ГПУ відновила хронологію вторгнення російських військ під Іловайськом у серпні 2014 року. Наймасштабніше вторгнення армії противника сталося в ніч з 23 на 24 серпня.