ua en ru

Мураєв: законопроекти про "нульову декларацію" давно зареєстровані в парламенті

Мураєв: законопроекти про "нульову декларацію" давно зареєстровані в парламенті Фото: Євген Мураєв (opposition.org.ua)

Депутат пояснив, що не вважає, що "амністія" повинна бути проведена абсолютно безоплатно

Два законопроекти, що підводять правову базу під ідею "амністії капіталу", висловлену днями президентом Порошенко, були зареєстровані в парламенті ще 25 травня 2017 року. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат Євген Мураєв. За його словами, ці законопроекти під номерами 6504 і 6505 навіть були винесені на обговорення 3 жовтня 2017 року, проте так і не були розглянуті.

У своєму пості депутат пояснив, що не вважає, що "амністія" повинна бути проведена абсолютно безоплатно, а тому в законопроектах він запропонував закріпити наступну формулу: "або ти платиш податок 5 або 10% в залежності від суми, або даєш в користування державі всю легализируемую суму на два роки, або купуєш довгострокові державні облігації на суму 10 або 12% від легализируемого капіталу. При цьому людину звільняють від всякої відповідальності і будь-яких санкцій, а вся інформація про його гроші суворо конфіденційна".

Мураєв впевнений, що це допоможе повернути в економіку десятки мільярдів, причому, відносно безболісно для бізнесу. При цьому він додав, що між цією амністією і е-деклараціями є різниця в тому, що у другому випадку – "амністія чиновникам на плани за крадіжки грошей". Що ж стосується ініціативи Петра Порошенка, депутат з іронією зазначив, що "пропонував ввести ці норми в дію з 1 січня 2018 року, але без всяких образ погоджуся пересунути і на 1 червня, раз вже моя пропозиція раптом співпало з прагненням президента".