ua en ru

Мультиварки з функцією скороварки: у "Фокстроті" розповіли, чому ця техніка сьогодні в тренді

Мультиварки з функцією скороварки: у "Фокстроті" розповіли, чому ця техніка сьогодні в тренді

Популярність мультиварок-скороварок зростає з кожним днем. Причиною високого попиту є мода на здорове харчування – впевнені в компанії "Фокстрот". У більшості випадків багатофункціональна техніка купується для приготування дієтичного, лікувального та дитячого харчування.

Здорова їжа

Дієтичні страви повинні готуватися з маложирных продуктів без додавання олії. Допускається застосування різних видів теплової обробки (за винятком смаження). Так, продукти можна варити, тушкувати, томити або готувати на пару. Режими для цих завдань є у будь-мультиварки.

Зберегти корисні властивості їжі вам допоможе скороварка, скорочує час готування в 3-4 рази. Завдяки прискореній температурній обробці в продуктах залишаються термочутливі вітаміни, мікроелементи і фітонутрієнти.

Широкі можливості

Основна відмінність класичної мультиварки від девайса з опцією скороварки полягає в наявність системи, яка відповідає за утримання пара. Вона вбудовується в кришку агрегату. За допомогою такої технології в чаші регулюється тиск, створений пором. При закритому клапані тиск підвищується, сприяючи прискоренню процесу приготування. Кришки звичайних мультиварок оснащуються отворами, через які виходить назовні пар.

Багато мультиварки оснащені режимом скороварки, який дозволяє готувати не тільки з випуском пари, але і під тиском. Прилади з такою функцією користуються найбільшою популярністю завдяки широким функціональним можливостям.

Мультиварки з функцією скороварки: у "Фокстроті" розповіли, чому ця техніка сьогодні в тренді

Антипригарне покриття чаші

Мультиварка-скороварка дозволяє готувати страви з мінімальним додаванням води. Це можливо завдяки чаші з антипригарним покриттям – керамічним або тефлоновим. Кожен тип покриття має свої переваги і недоліки.

Якісний тефлон на основі PTFE (політетрафторетилен) зберігає антипригарні властивості 3-5 років, кераміка – 3-6 місяців. При сильному нагріванні керамічне покриття не виділяє шкідливих речовин, а тефлон може стати небезпечним.

Шкоду тефлону пояснюється наявністю в складі покриття перфоктановой кислоти (PFOA), яка при нагріванні перетворюється в небезпечний для здоров'я токсин. Деякі виробники (наприклад, Tefal) вирішили цю проблему за допомогою високотемпературного випалу.

При виборі мультиварки віддавайте перевагу моделям від відомих брендів, оскільки вони, як правило, створюються з урахуванням усіх екологічних вимог. Перед покупкою завітайте на офіційний сайт виробника і перевірити, який тип антипригарного покриття застосовується в вподобаної вам моделі.