ua en ru

МОЗ уклало договорів на постачання ліків на 674,4 млн грн

Міністерство охорони здоров'я України розблокувало процедури держзакупівель та вже уклало договорів на постачання ліків на 674,4 млн грн.

Міністерство охорони здоров'я України розблокувало процедури держзакупівель та вже уклало договорів на постачання ліків на 674,4 млн грн. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Альона Терещенко під час зустрічі з представниками пацієнтських організацій, повідомила прес-служба МОЗ.

Терещенко повідомила, що МОЗ України долучило до процедури торгів 651,5 млн грн, що загалом нині становить 1 млрд 521,5 млн грн із виділених державою 2,16 млрд грн.

"МОЗ України вже уклало договорів на постачання ліків на 674,4 млн грн, а на 1 жовтня 2014 року ця сума становила лише 105 млн грн. Серед напрямків за якими укладено договори: доросла онкологія, дитяча гемофілія, ліки та вироби для трансплантації, ліки по репродуктивному здоров'ю, ДЦП, нанізм, вакцини (пентакcим, поліомієлітна вакцина) тощо", - йдеться у повідомленні.

Терещенко також повідомила, що вже найближчим часом відбудеться розкриття ще близько 50 пропозицій учасників державних закупівель, що дозволить МОЗ України укласти угоди на суму понад 1,774 млрд грн, що складе 82,13% від загальної суми, виділеної МОЗ України на державні закупівлі.

"Таким чином, до кінця року ми зможемо отримати необхідні ліки і розподілити їх між регіонами. Нині ж за рахунок оперативного перерозподілу ліків з інших регіонів та гуманітарної допомоги від міжнародних донорів нам вдається фактично за усіма напрямками медичного забезпечення мати в наявності лікарські засоби", - зазначила Терещенко.

Щодо можливості передачі державних закупівель від МОЗ України до Державної служби України з надзвичайних ситуацій Терещенко повідомила, що МОЗ України вважає ризикованим передавати нині такі функції до інших відомств, оскільки оформлення відповідних процедур займе щонайменше декілька місяців, а оголошені МОЗ України торги пройдуть швидше.

Нагадаємо, 20 жовтня 2014 р., народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4459а "Про внесення змін до закону України "Про лікарські засоби" щодо звернення і державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України", яккий, за словами прем'єр міністра України Арсенія Яценюка, дасть можливість використовувати 509 тис. вакцин БЦЖ, які вже закуплені урядом і чекають постачання в українські лікарні.