ua en ru

Motorola запатентувала самовідновлюване скло для смартфонів

Motorola запатентувала самовідновлюване скло для смартфонів Фото: Motorola (motorolasolutions.com)

Планується створення смартфона, покритого полімерним матеріалом з пам'яттю форми

Компанія Motorola запатентувала самовідновлюване скло для смартфонів з покриттям полімерним матеріалом з пам'яттю форми. Про це повідомляє SlashGear.

"Motorola планує створити самореморемонтний смартфон, покритий полімерним матеріалом з пам'яттю форми. Патент Motorola на цю ідею частково показує, як буде працювати "розумне скло" пристрою. Замість електрики цей телефон використовує тепло, в гаджеті використовується прозорий пластиковий або склоподібний полімер (розумне скло)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, пристрій самостійно виявляти пошкодження на екрані та їхній характер. Якщо відбулося пошкодження, то користувачеві запропонують запустити процес відновлення екрана, в цей час забороняється користуватися смартфоном. А відбуватися подібний ремонт буде з допомогою тепла, яке виділяє сам телефон.

Зазначається, що технологія не дозволить відновити важкі пошкодження і тріщини, і підходить для виправлення лише деяких дефектів. Так, екран не вийде швидко відремонтувати, якщо він повністю розбитий, або від нього відколовся великий шматок.

Також, Motorola в патентній заявці описала процес самообслуговування цього телефону за допомогою теплових елементів, яке впливає на скло зсередини.

altaltaltalt

Фото: Motorola запатентувала самовідновлюватися скло (slashgear.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайська компанія Lenovo планує відмовитися від використання бренду Motorola випускаються для смартфонів.