ua en ru

МОП: В 2013 р. зареєстровано майже 202 млн безробітних

У 2013 р. в світі налічувалося майже 202 млн осіб безробітних.

У 2013 р. в світі налічувалося майже 202 млн осіб безробітних. Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці (МОП).

За даними доповіді "Глобальні тенденції зайнятості в 2014 р.", темпи зростання зайнятості залишаються низькими, безробіття продовжує зростати, особливо серед молодих людей, а велика кількість розчарованих потенційних працівників залишаються поза ринком праці.

Так, кількість безробітних у світі в минулому році зросла на 5 млн чоловік і досягло більш ніж 202 млн осіб, таким чином, рівень безробіття склав 6%.

Очікується, що до 2018 р. число людей, що шукають роботу, зросте на 13 млн осіб.

Крім того, в 2013 р. близько 74,5 млн осіб у віці від 15 до 24 років не мали роботи, таким чином, рівень молодіжного безробіття склав 13,1%.

Багато секторів економіки отримують прибуток, проте основна її частина спрямовується на ринки активів, а не в реальну економіку, що погіршує довгострокові перспективи в сфері зайнятості.

При збереженні поточних тенденцій до 2018 р. додатково будуть створені 200 млн робочих місць. Це менше того, що необхідно для забезпечення зайнятості нових працівників, що вступає на ринок праці.

"Потрібно терміновий перегляд політики. Необхідно більш активно створювати робочі місця і підтримувати створюють їх підприємства", - заявив генеральний директор МОП Гай Райдер.