ua en ru

Mossack Fonseca звинувачує авторів розслідування про офшорах у спотворенні даних

Mossack Fonseca звинувачує авторів розслідування про офшорах у спотворенні даних Фото: панамська компанія Mossack Fonseca

Роман Фонсека зазначив, що витрати з листів компанії, які були опубліковані, вирвані з контексту

Один із засновників панамської компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека заявив, що автори розслідування неправильно витлумачили документи. Про це передає Reuters.

Рамон Фонсека нагадав, що документи були оприлюднені внаслідок хакерської атаки, яка виходила ззовні його фірми, і вже звернувся в правоохоронні органи з цього приводу.

При цьому, він додав, електронні листи компанії, витрати з яких були опубліковані в журналістському розслідуванні, "вирвані з контексту" і неправильно інтерпретовані.


Також Фонсека знову заявив, що операції Mossack Fonseca не порушували законів і не допомагав кому-небудь уникнути податків.

Нагадаємо, в неділю, 3 квітня, OCCRP опублікувало масштабне розслідування про причетність світових лідерів, політиків, спортсменів і діячів культури до офшорних операцій.

У списку власників офшорних компаній фігурували президент Росії Володимир Путін, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюр Гюннлейгссон, а також Джекі Чан, Ліонель Мессі та ін