ua en ru

Москва намагається використати перемогу над нацизмом для задоволення імперських потреб, - Порошенко

Москва намагається використати перемогу над нацизмом для задоволення імперських потреб, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що Кремль все ще прагне командувати Україною "як чотирма українськими фронтами"

Москва намагається використати перемогу над нацизмом у Другій світовій війні для задоволення своїх реваншистських, імперських і експансіоністських потреб. Про це сьогодні під час прийняття військової присяги молодим поповненням окремого полку президента України і 101-ї окремої бригади охорони Генштабу Збройних сил України у Національному музеї історії України в Другій світовій війні заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми, українці, є повноправними учасниками перемоги над нацизмом. Гіркі спогади про тих роках не залишають нас, дбайливо передаються з покоління в покоління. Свято це є і буде, але ми більше не станемо відзначати його за московським сценарієм. Звичайно, війна мала планетарний характер. Звичайно, народи колишнього Радянського Союзу воювали всі разом. Але при цьому війна мала і своє окреме, українське вимір, який для нас, безумовно, - головне. Ми категорично відкидаємо спроби Москви використати перемогу над нацизмом у Другій світовій війні для задоволення її реваншистських, імперських і експансіоністських потреб. Друга світова війна закінчилася сімдесят два роки тому, а Кремль все ще прагне командувати Україною ніби чотирма українськими фронтами сорокових років минулого століття", - заявив глава держави.

Порошенко також подякував українських військовослужбовців за мужність у захисті країни від російської агресії.

Нагадаємо, Порошенко зазначив державними та відомчими нагородами понад 400 військовослужбовців окремого полку президента України і 101-ї окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ.