ua en ru

Москаль заборонив вивозити ліс-кругляк із Закарпаття за кордон

Москаль заборонив вивозити ліс-кругляк із Закарпаття за кордон Фото: Геннадій Москаль

Розпорядженням передбачається здійснити всі можливі організаційні заходи для максимального нарощування переробки деревини на підприємствах Закарпаття

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заборонив видавати "сертифікати про походження лісоматеріалів круглих та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Так, повідомляється, що відповідне розпорядження вже готове й буде підписано найближчим часом. Здійснювати вивіз лісу-кругляка за кордон без таких сертифікатів неможливо.

"1 листопада цього року набуває чинності прийнятий Верховною Радою України закон про заборону експорту на 10 років необроблених лісоматеріалів. Однак поки закон не вступив у дію, в області почалася справжня вакханалія з лісом - вирубують усе, що можна й не можна, таке враження, що так звані лісокористувачі готові продати за кордон навіть свої дерев'яні хати", - зазначив Москаль.

Розпорядженням також передбачається здійснити всі можливі організаційні заходи для максимального нарощування переробки деревини на підприємствах Закарпаття.

Нагадаємо, Москаль залучив до експертизи на предмет походження контрабандних сигарет міжнародну тютюнову компанію "Джей Ті Інтернешнл Компані".