ua en ru

Потужність відновлюваних джерел енергії в Україні в 2013 р. зросла на 32%

Потужність відновлюваних джерел енергії в Україні за перші 8 місяців 2013 зросла більш ніж за весь 2012 р. - на 32%. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності).

За словами голови Держенергоефективності Миколи Пашкевича, станом на 1 вересня об'єкти відновлюваних джерел енергії в 2013 р. виробили понад 1 млрд кВт.год "зеленої" енергії, а встановлена потужність об'єктів відновлюваної енергетики склала 956,2 МВт, при цьому 310,5 МВт введено в експлуатацію в поточному році.

Голова агентства повідомив, що в результаті реалізації енергоефективних заходів в рамках регіональних програм енергоефективності зекономлено понад 5,7 млрд м куб. природного газу. Він також зазначив, що за останні півроку лише в сонячну енергетику залучено близько 360 млн євро.

"Такі результати вселяють оптимізм. Але, на відміну від Європи, питання енергоефективності в суспільній свідомості ще не стали національною ідеєю. Саме тому, стратегічним пріоритетом державної політики є популяризація та пропаганда. Сьогодні у нас перший серйозний крок - ми презентували кампанію соціальної реклами, яка розроблена за підтримки Європейського Союзу. найближчим часом вона з'явиться на екранах, радіо і зовнішніх носіях", - зазначив Пашкевич.