ua en ru

Moody's підвищило рейтинг України до "Caa3", прогноз "стабільний"

Moody's підвищило рейтинг України до "Caa3", прогноз "стабільний" Фото: Moody 's

Прогноз рейтингу змінений з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody 's Investors Service підвищило урядовий рейтинг емітента України з Ca до Caa3: прогноз рейтингу змінений з "негативного" на " стабільний". Інформація про це розміщена на сайті агентства.

За класифікацією Moody's, дев'яти нових облігаціях, створеним в біржовий борг України, був привласнений рейтинг Caa3, а рейтинги 13 облігацій, які вони замінили, були прибрані.

Як повідомляється, рейтинг емітента Fininpro було також піднято з Ca до Caa3, згідно з рейтингом уряду.

Агентство підвищило суверенний рейтинг уряду, у зв'язку з врегулюванням реструктуризації 15 млрд дол. приватних єврооблігацій, випущених або гарантованих урядом, які полегшують вимоги по обслуговуванню боргу України і зміцнюють зовнішню ліквідність країни. А також в зв'язку з прогресом в політичних і економічних реформах під егідою МВФ, які підтримують відновлення рівноваги в економіці і значно скорочують державні та зовнішні фінансові дефіцити.

Нагадаємо, за рік кількість бідних росіян зросла майже на 3 млн осіб.

Раніше повідомлялося, що Moody's прогнозує Росії падіння ВВП в 2016 р. на 0,5% - 1,5%. На економіці Росії негативно позначиться падіння цін на сировинних ринках.