ua en ru

Moody's помістило довгострокові рейтинги Бельгії в список на перегляд з можливим пониженням

Міжнародне рейтингове агентство Мoody's помістило довгострокові рейтинги Бельгії в список на перегляд з можливим пониженням, повідомляється в матеріалах агентства. Зараз довгостроковий суверенний рейтинг країни в місцевій та іноземній валюті знаходиться на рівні Аа1, при цьому в агентстві підтвердили короткостроковий рейтинг на рівні Prime-1.

В якості основних причин зниження рейтингів Бельгії названі зростання ризиків, які пов'язані з погіршенням ситуації на тлі боргової кризи єврозони; ускладнення ситуації з виплатою державного боргу при уповільненні темпів зростання національної економіки, а також збереження невизначеної ситуації в тому, як вжиті урядом заходи з порятунку банківського сектора позначаться на бюджет країни.

У оцінкою Мoody's будуть міститися узагальнені дані про ризики, але разом з тим рейтинги ступеня А є показником сильної економіки, високого кредитного статусу і відсутності серйозного комплексного дисбалансу.

Уряд Бельгії на початку поточного тижня був змушений піти на додаткові витрати, пов'язані з порятунком банку Dexia. Кредитна установа має серйозні труднощі через великий обсяг "небезпечних активів" у вигляді грецьких облігацій.