ua en ru

На молитовний сніданок у Вашингтоні приїхали кілька десятків депутатів

На молитовний сніданок у Вашингтоні приїхали кілька десятків депутатів Фото: Washington Hilton (Wikimedia.org)

У п'ятницю має відбутися традиційна українська частина молитовного сніданку

Більше п'ятдесяти народних депутатів відсутні на пленарному засіданні Верховної Ради (ВР) з-за того, що відбули на Національний молитовний сніданок з президентом США у Вашингтоні. Про це, як передає кореспондент РБК-Україна, сьогодні в кулуарах парламенту журналістам заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко.

"Я знаю, що в парламенті більше п'ятдесяти депутатів немає і велика кількість як раз з коаліції", - заявив Березенко.

Нардеп зазначив, що у Вашингтон відправився, зокрема, голова фракції БПП Артур Герасимов.

У той же час в "Народниму фронті" повідомили, що на молитовний сніданок вирушили три члени цієї фракції.

"У нас поїхало троє депутатів", - заявив голова фракції Максим Бурбак.

Крім того, анонсувалося, що в цьому році захід повинні відвідати представники ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Григорій Немиря; представники фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Павло Унгурян; члени БПП Артур Герасимов, Максим Єфімов, Андрій Павленко, інші народні депутати України. Крім того, очікується участь міністра освіти і науки України Лілії Гриневич; голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, директора департаменту у справах релігій Мінкультури Андрія Юраша.

Наступного ранку, в п'ятницю має відбутися традиційна українська частина молитовного сніданку, де зберуться окремо представники української та ряду європейських делегацій, а також представники уряду і Конгресу США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США схвалили законопроект "про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", спрямований на просування активної взаємодії між Україною і США у сфері кібербезпеки в умовах протидії російській гібридної агресії.