ua en ru

Молдавська опозиція оскаржила у Конституційному суді призначення уряду Філіпа

Молдавська опозиція оскаржила у Конституційному суді призначення уряду Філіпа Фото: один з лідерів молдавської опозиції Ігор Додон

Якщо КС не анулює голосування, опозиціонери не відступлять і продовжать протестні акції

Парламентська фракція Партії соціалістів (ПСРМ) Молдови подала запит в Конституційний суд (КС) з проханням висловитися з приводу законності призначення уряду Павла Філіпа. Протестувальники, які зібралися біля будівлі КС, зажадали, щоб Конституційний суд анулював голосування в парламенті щодо вотуму довіри уряду, повідомляє Newsmaker.

Лідери трьох партій, які зібрали спільну акцію протесту, Андрій Нестасе, Ігор Додон і Ренато Усатий не повідомили журналістам підстави для подання запиту в КС.

"Із запитом можна буде ознайомитися трохи пізніше. Ми просимо анулювати вчорашнє голосування. Ми просимо, щоб засідання КС пройшло в терміновому порядку. Коли буде засідання, ми попросимо всіх протестувальників зібратися біля будівлі КС", - сказав лідер ПСРМ Ігор Додон.

За словами лідерів протесту, якщо КС не анулює голосування, вони не відступлять і продовжать протестні акції.

Запит до КС був поданий від імені Партії соціалістів, оскільки закон про КС обмежує категорії осіб і інститутів, мають право подати запит. В їх число входять президент, уряд, міністр юстиції, Вища судова палата, генпрокурор, депутати, парламентська фракція, народний адвокат, Народні збори Гагаузії.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом заворушень біля будівлі парламенту.