ua en ru

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом безладів у будівлі парламенту

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом безладів у будівлі парламенту Фото: Генпрокуратура Молдови

Найближчим часом буде оцінений матеріальний збиток від дій протестуючих

Генеральна прокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом заворушень біля будівлі парламенту, що відбулися увечері 20 січня 2016 року, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Відомство запевняє, що має намір вжити всіх передбачених законом заходів для розслідування події. Наголошується, що вже юридично підтверджені травми у людей, що постраждали під час заворушень. Найближчим часом буде оцінений матеріальний збиток від дій протестувальників.

У повідомленні підкреслюється, що при встановленні вини людей в організації та участі в масових заворушеннях, кримінальне право Молдавії передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

У прокуратурі нагадали, що мітинги, демонстрації, ходи або будь інші зборів є вільними і можуть організовуватися і проводитися тільки мирно. Заборонені ж і тягнуть за собою кримінальну відповідальність підбурювання до насильства, порушення громадського порядку і організація масових заворушень, прав і свобод інших осіб або створення грози їх життю або здоров'ю.

Нагадаємо, платформа "Гідність і Правда" (DA), яка була організатором протестів під парламентом Молдови, закликала громадян сьогодні відновити акцію.

Вчора, 20 січня, уряд Павла Філіпа отримав вотум довіри від парламенту Молдови. Після цього мітингувальники в Кишиневі увірвалися в будівлю парламенту. Під час штурму будівлі парламенту країни постраждали 15 осіб.