ua en ru

МОК відкидає закиди у зв’язку з рішенням по російських спортсменах

МОК відкидає закиди у зв’язку з рішенням по російських спортсменах Фото: Томас Бах вважає, що МОК не винен у ситуації з російськими спортсменами

Голова комітету заявив, що вони не несуть відповідальності за те, що відноситься до компетенції WADA

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах вважає, що закиди МОК щодо безладних і непродуманих рішеннях з приводу участі російських спортсменів в Олімпіаді в Ріо необґрунтовані. Про це повідомляє BBC.

Після проведеного розслідування про застосування допінгу в російському спорті Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) закликало МОК ввести повну заборону на участь збірної Росії в Олімпійських іграх в Ріо, проте 24 липня комітет прийняв компромісне рішення, згідно з яким росіяни, які раніше мали проблеми з допінгом, в будь-якому разі не будуть допущені до участі в Олімпіаді, а право визначати, хто все-таки зможе виступити в Ріо, було надано спортивним федераціям


Тим не менш у суботу, 30 липня було оголошено, що остаточне рішення, хто саме з російських спортсменів буде допущений до змагань, буде приймати спеціальна комісія, що складається з трьох членів МОК і свій вердикт по кожній з кандидатур вона винесе до 5 серпня.

Відповідаючи на запитання, чи не є такі дії з боку комітету "колосальним провалом МОК", Бах заявив "немає, і з цілком очевидних причин".

"МОК не несе відповідальності за терміни, вибрані для публікації звіту Макларена. МОК не відповідає за той факт, що інформація, яка пару років тому була запропонована WADA, не була розслідувана", - зазначив він.

За словами Баха, Міжнародний олімпійський комітет також не відповідає за контроль за діяльністю і акредитаціями антидопінгових лабораторій, оскільки це входить у завдання WADA.

Нагадаємо, антидопінгові агентства Австрії, Канади, Данії, Фінляндії, Німеччини, Японії, Голландії, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та США засудили МОК за неготовність взяти на себе відповідальність за рішення щодо допуску російських спортсменів на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.