ua en ru

Могерини: ЄС не зніме з РФ санкції в обмін на співпрацю по Сирії

Могерини: ЄС не зніме з РФ санкції в обмін на співпрацю по Сирії Фото: Федеріка Могерини

Зняття санкцій залежить від виконання мінських угод, зазначила Могерини

Європейський союз (ЄС) не стане переглядати санкції проти Росії тільки в обмін на співпрацю з РФ у врегулюванні сирійського конфлікту. Про це в інтерв'ю виданню Corriere della Sera заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини.

"В останній рік ми ведемо діалог з Росією щодо Ірану, Сирії, Лівії, імміграції, клімату. В інтересах Європи працювати з Росією щодо пріоритетних питань, але це не привід для обміну з питань санкцій", - заявила Могерини.

За її словами, це не означає, що санкції, які були введені проти Росії через ситуацію на Донбасі, будуть збережені назавжди. Але, як зазначила Могерини, їх зняття повністю залежить від виконання мінських угод.

"Росія і бойовики в Донбасі не виконали все, що зобов'язалися виконати, так само як і українська сторона досі не виконала повною мірою всі пункти домовленостей", - додала Могерини.

Нагадаємо, комітет постійних представників країн-членів Європейського союзу 18 грудня на засіданні схвалив продовження санкцій щодо Росії ще на 6 місяців.