ua en ru

ММК ім. Ілліча інвестує 120 млн гривень у модернізацію листопрокатного стану

ММК ім. Ілліча інвестує 120 млн гривень у модернізацію листопрокатного стану Фото: Метінвест

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча Групи Метінвест приступив до першого етапу модернізації листопрокатного цеху (ЛПЦ) "1700". В рамках масштабного проекту з оновлення прокатних потужностей в ЛПЦ-1700 встановлять нове обладнання для змотування гарячекатаних рулонів масою до 27 тонн, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Паралельно виконають капітальний ремонт нагрівальної печі №1. Загальні інвестиції на найближчий рік складуть близько 120 млн грн.

8 вересня ММК ім. Ілліча уклав контракт на його поставку з Новокраматорським машинобудівним заводом (НКМЗ), одним з найбільших в Україні і світі підприємств важкого машинобудування. НКМЗ виконає базовий і детальний інжиніринг, виготовить і поставить комплект обладнання. Проектну документацію для монтажу розробить "Метінвест Інжиніринг".

"Ми запустили серйозну програму з оновлення сталеплавильного виробництва. Зараз капітальний ремонт проходить конвертер №2. Уклали договір з австрійськими партнерами на будівництво нової машини безперервного лиття заготовок з використанням кращих технічних рішень в сфері ефективності, безпеки та екології. У подальшому отримані за рахунок модернізації переваги за якістю і собівартістю сталі необхідно розвинути при виробництві прокату. Наша мета – максимально наростити продажі продуктів преміум-класу з високою доданою вартістю", - заявив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко.