ua en ru

МКЧХ планує додатково надати Україні 20-25 млн швейцарських франків

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) планує додатково надати Україні 20-25 млн швейцарських франків. Про це сьогодні заявив президент МКЧХ Петер Маурер під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави держави.

Маурер поінформував українського лідера про діючі програми МКЧХ, які впроваджуються в Україні, і про плани збільшення річного бюджету для України, який зараз становить 48 млн швейцарських франків, на 20-25 млн франків.

Порошенко на зустрічі із президентом МКЧХ обговорив гуманітарну ситуацію на Донбасі. Глава держави зазначив, що, незважаючи на Мінські домовленості, ситуація на Донбасі залишається дуже напруженою, від чого особливо страждає мирне населення регіону. Співрозмовники обговорили проблеми доставки гуманітарних вантажів, медикаментів і продуктів на окуповані території.

"Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу постраждалим від дій терористів районам Донбасу і наполягаємо на тому, щоб інші учасники домовленостей дотримувалися своїх зобов'язань", - зазначив Порошенко.

Також Президент звернув увагу гостя на проблеми заручників, яких продовжують утримувати терористи в жахливих умовах у Донецьку і Луганську, і зазначив, що дуже важливим пунктом мінських домовленостей був саме пункт "про невідкладне, без будь-яких додаткових умов, звільнення полонених".

Зазначимо, що в зустрічі також взяли участь голова делегації МКЧХ в Україні Мішель Массон і заступник глави делегації МКЧХ в Україні Юрг Елгін. З української сторони були присутні міністр закордонних справ України Павло Клімкін і заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до президента МКЧХ Петеру Мауреру з проханням сприяти в доставці гуманітарної допомоги жителям окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН розширила програму гумдопомоги Україні на 2015 р. зі 189 до 316 млн дол.