ua en ru

МКЧХ доставив в Луганську обл. 13 вантажівок гумпомощи, - РНБО

Міжнародний Комітет Червоного Хреста 24 грудня доставив в Луганську обл. 13 вантажівок гуманітарної допомоги вагою 18 т. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора на пункті контролю "Щастя" прикордонники здійснили пропуск чергового гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста для мешканців Луганської області. В цілому пропущено 13 вантажних автомобілів, загальна маса вантажу, який містить продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни і побуту, становить 18 тонн", - заявив Лисенко.

Також, за його словами, на пункті контролю "Бугас" було оформлено 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від громадської організації "Маріупольський союз молоді", що включає 230 т продуктів харчування, які доставлені жителям Донецької області.

Нагадаємо, 20 грудня український "Червоний Хрест" доставив на Донбас 8 вантажівок з гумдопомогою. У той же час у МЗС України висловили стурбованість відправкою в Луганськ гумконвоя від московського "Червоного хреста".