ua en ru

МІУ роз'яснило нові правила транзиту товарів через Росію

МІУ роз'яснило нові правила транзиту товарів через Росію Фото: вантажні перевезення

Нові правила транзиту поширюються виключно на перевезення вантажів з території України в Казахстан

Нові правила транзиту по території Російської Федерації (РФ) вантажів автомобільним транспортом поширюються виключно на перевезення з території України в Казахстан. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України (МІУ).

"Нові правила транзиту по території Росії вантажів автомобільним транспортом, введені в односторонньому порядку указом президента РФ від 1 січня 2016 року, поширюються виключно на перевезення з території України в Казахстан, і стосуються всіх видів дозволів, як разових, так і ЄКМТ", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що такі транзитні перевезення повинні відбуватися виключно через певний пункт пропуску, що знаходиться на кордоні між Республікою Білорусь та Російської Федерації. Вантаж повинен бути опломбований на всьому маршруті проходження по території Росії.

"При цьому, згідно роз'яснень з російської сторони, доставка в будь-якої іншої країни, а також перевезення у зворотному напрямку з Казахстану в Україну, можуть виконуватися в звичайному режимі, без установки пломб і через діючі пункти пропуску автомобільного транспорту. У таких випадках відмова в оформленні та пропуску вантажів з боку митниці РФ є порушенням як діючої Угоди між РФ і Україною, так і власного російського законодавства", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури України змінило маршрут транзитних перевезень через територію Російської Федерації.