ua en ru

МІУ: пряме сполучення між Києвом і Софією буде відновлено

МІУ: пряме сполучення між Києвом і Софією буде відновлено Фото: Андрій Пивоварський

Болгарія підтвердила готовність до повної лібералізації авіаперевезень з Україною

Україна і Болгарія обговорили питання відновлення залізничного та авіаційного сполучення між Києвом і Софією. Про це йшлося на двосторонній зустрічі міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського з міністром транспорту, інформаційних технологій і зв'язку Республіки Болгарія Івайло Московски в Софії 13 листопада, повідомили сьогодні у прес-службі МІУ.

За словами Пивоварського, на сьогодні залізничне сполучення між Києвом і Софією забезпечується з пересадкою на станції "Будапешт" через скасування безпересадкового вагону, що слідував у складі поїзду "Москва-Софія".

Глава МІУ висловив сподівання, що активна робота, яка проводиться зараз залізничними адміністраціями Румунії, Болгарії та Молдови, дозволить відновити курсування безпересадкових вагонів "Укрзалізниці" сполученням "Київ-Софія" на 2016/2017 рр. При цьому сторони домовилися опрацювати дане питання на рівні залізничних адміністрацій і забезпечити залізничне сполучення між двома столицями найближчим часом.

Крім того, Пивоварський і Московски обговорили питання відновлення прямого авіаційного сполучення. Болгарська сторона ще раз підтвердила готовність до повної лібералізації авіаційних перевезень між країнами і привітала плани української авіакомпанії розпочати регулярні рейси "Київ-Софія-Київ" у грудні поточного року із частотою три рейси на тиждень.

Як зазначив Московски, Софійський аеропорт створить привабливі умови для роботи української авіакомпанії. За його словами, в нинішніх суворих економічних умовах шляхом усіх можливих поступок дружні країни мають спільно намагатися забезпечити ефективне і зручне транспортування пасажирів і вантажів.

Нагадаємо, в липні Україна і Болгарія домовилися про будівництво переправи через Дунай.