ua en ru

МІУ пропонує модернізацію аеропортів у регіонах для прийому літаків Boeing і Airbus

МІУ пропонує модернізацію аеропортів у регіонах для прийому літаків Boeing і Airbus Фото: український аеропорт (hrk.aero)

Відомство також виступає за скасування діючої програми розвитку аеропортів до 2023 року

Міністерство інфраструктури України (МІУ) у проекті "Авіаційної транспортної стратегії на період до 2030 року" пропонує модернізацію аеропортів у регіонах для прийому літаків Boeing і Airbus. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Як влада планє ремонтувати аеропорти і розвивати українську авіацію".

Зокрема, в проекті стратегії закладено глобальні плани з модернізації регіональних аеропортів. Чиновники мають намір реконструювати аеродроми в аеропортах Львова, Одеси, Харкова, Херсона, Запоріжжя таким чином, щоб вони змогли приймати літаки типу Boeing-777, Boeing-737-800/900 і Airbus-320/ 321.

Згідно зі стратегією, всі ці літаки, крім далекомагістральних Boeing-777, після ремонту будуть приймати аеропорти Ужгорода, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя, Вінниці, Миколаєва, Полтави, Дніпра, Маріуполя, Кривого Рогу, Черкас, Рівного, Києва, Білої Церкви і Сум.

При цьому пропонується скасувати чинну державну програму розвитку аеропортів до 2023 року, а замість неї затвердити нову програму розвитку регіональних аеропортів.

"Ця пропозиція виглядає так, що ми просто займаємося розробкою програм, а не їх реалізацією", - зазначає експерт авіаринку Сергій Хижняк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури доповнить авіастратегію-2030 розробкою дронів-таксі та електролітаків.