ua en ru

МІУ доповнить авіастратегію-2030 розробкою дронів-таксі та електролітаків

МІУ доповнить авіастратегію-2030 розробкою дронів-таксі та електролітаків Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

В Україні в майбутньому може з'явитися літаюче таксі

Міністерство інфраструктури України внесе проекти по розробці дронів-таксі та електролітаків у доопрацьований проект авіаційної транспортної стратегії до 2030 року. Про це РБК-Україна заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Відзначимо, раніше Міністерство інфраструктури оприлюднило проект "Авіаційної транспортної стратегії України на період до 2030 року". Стратегія передбачає будівництво і ремонт аеропортів, з яких будуть літати нові авіакомпанії - і лоукостери, і класичні авіаперевізники. Передбачається, що в нову інфраструктуру держава і бізнесмени вкладуть до 1 млрд євро. Документ має бути затверджений урядовим розпорядженням.

У той же час у відомстві обіцяють доопрацювати стратегію. У коментарі РБК-Україна міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в доопрацьованій версії проекту авіаційної стратегії з'явиться кілька нових для ринку ініціатив, зокрема, Україна буде підтримувати проекти з розробки дронів-таксі та електролітаків як реакцію на розвиток цих ринків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні можуть створити холдинг з управління регіональними аеропортами. Передбачається, що це дозволить отримати більший прибуток, ніж коли кожен аеропорт розвивається за окремим планом.