ua en ru

МІУ планує закуповувати у спільного підприємства Skoda і ЗЭРЗ 35-40 локомотивів щорічно

МІУ планує закуповувати у спільного підприємства Skoda і ЗЭРЗ 35-40 локомотивів щорічно Запорізький електровозоремонтний завод

Міністерство інфраструктури України готове через "Укрзалізницю" гарантувати чеській компанії Skoda Transportation, що планує інвестувати в Запорізький електровозоремонтний завод (ЗЕРЗ), здійснення закупівель 35-40 локомотивів щорічно. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Міністр зазначив, що Skoda Transportation повинна самостійно проінвестувати гроші у виробництво. "Тому що смішна ситуація - ми даємо майданчик, ми інвестуємо значні кошти, вони ж дають тільки технології, створюють тягу, продають, отримують прибуток", - додав він.

"МІУ бачить співпрацю таким чином: "Укрзалізниця" зробить гарантоване замовлення, а вони нехай заходять на підприємство, інвестують, наймають український персонал, платять податки. Держава Україна нічого не дає, нічого не інвестує, тільки "Укрзалізниця" робить гарантоване замовлення", - підкреслив Пивоварський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на травневі свята призначено додаткові потяги Харків-Ужгород.